Zlaté kúpele v Turčianskych Tepliciach – miesto, ktoré ponúka dokonalý oddych

Ak pochádzate z Turca, alebo túto lokalitu často navštevujete, určite veľmi dobre poznáte aj kúpele v Turčianskych Tepliciach. Dlhodobo patria medzi najvyhľadávanejšie kúpele na Slovensku a inak tomu nebude ani túto sezónu jeseň / zima. Ak by ste si teda chceli oddýchnuť od všetkých povinnosti a hľadáte miesto, kde by ste zabudli na všetky problémy a len relaxovali, čo tak skúsiť práve tieto kúpele?

Zlaté kúpele v Turčianskych Tepliciach

Čo sa tam dá liečiť?

Minerálna voda z najobľúbenejších luxusných kúpeľov v Turčianskych Tepliciach má dokázateľné širokospektrálne liečivé účinky. Pomáha liečiť choroby pohybového aparátu, urologické problémy, neurologické problémy, gynekologické problémy, choroby z povolania, problémy s trávením, ale aj onkologické choroby. Ak vás niektorý z týchto zdravotných problémov dlhodobo trápi, o to väčší dôvod ísť do kúpeľov už teraz na jeseň.

Termoterapia – ideálna procedúra teraz na jeseň

Práve teraz, keď sa nám ochladilo, oceníte priaznivé účinky termoterapie. Teploliečba, alebo inak termoterapia pomáha uvoľniť stuhnuté svalstvo a podporuje obranyschopnosť organizmu. Konkrétne v Zlatých kúpeľoch v Turčianskych Tepliciach ponúkajú tieto zábaly – rašelinové, bahenné a parafínové. Ak budete na pobyte práve v Turčianskych Tepliciach, určite si zajednajte teploliečebné procedúry. Okrem podpory obranyschopnosti a uvoľnenia stuhnutého svalstva vám pomôžu zmierniť kŕče, tlmia bolesť a dokonca zlepšujú látkovú výmenu.

Zaujímavosti v okolí

Odporúčame vám návštevu Galérie Mikuláša Galandu – významného slovenského maliara, grafika a ilustrátora. V blízkosti týchto kúpeľov sa nachádza Malofatranský Kľak a Kľačský vodopád, ktorý je krásny za každého ročného obdobia. Na túto turistiku vám odporúčame obúvať si vodeodolné dámske tenisky s hrubšou protišmykovou podrážkou (páni samozrejme pánske). Na jeseň sa tam môže trošku šmýkať.
Ak budete cestovať od Martina, navštívte Gaderskú dolinu a zrúcaninu hradu Blatnica. Ak si trúfate na náročnejšiu turistiku, odporúčame túru na Ostredok, Ostrú a Tlstú.

Chladnejšie obdobie už začalo. Čo tak si dopriať pár dní voľna a ísť do obľúbených kúpeľov, ktorých súčasťou je aj pekný aquapark?

Ohodnotiť článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *