Ušetrite peniaze za kúpu letnej dovolenky – nakupujte už v zime

Na kúpu letnej dovolenky je najlepšie myslieť v zime. Kupujete tzv. first minute dovolenku a tak budete mať výraznú zľavu a zároveň si môžete vybrať z oveľa väčšej ponuky ako pri last minute dovolenkách. Poradíme vám, čo vziať do úvahy, aby ste si dobre vybrali a neprepásli výhodnú príležitosť.

First minute dovolenka v Brazílii

Prečo kupovať v zime?

Veľkou výhodou kúpi dovolenky v zime je to, že môžete dopredu naplánovať dovolenku, prípadne zistiť čo najviac informácií o krajine, kde chcete ísť. Zároveň si môžete vyberať aj s menej známych turistických destinácií a získať tak oveľa zaujímavejšiu dovolenku ako slovenskú letnú klasiku Chorvátsko.

Čím skôr, tým výhodnejšie

Kto príde skôr, ten má širší výber zájazdov aj najväčšie zľavy a bonusy. Vôbec najväčšie akcie sú v decembri a januári, kedy cestovné kancelárie vytvárajú nové tipy na letné zájazdy. Zľavy first minute u väčšiny cestoviek pokračujú do konca marca, ale s každým mesiacom sa percentuálne sadzby zliav zmenšujú.

Výhody nie len pre klientov cestovnej kancelárie

Známe cestovné kancelárie ponúkajú najväčšie zľavy verným turistom, menšie skúšajú zaujať napríklad rôznymi bonusmi k zájazdom. Niektoré zľavy a výhody môže platiť iba pre určité termíny, iné do vyčerpania. Výhody môže cestovka ponúknuť aj pre deti či seniorov. Stačí si len prezrieť ponuky a zistiť, ktorá je pre vás najvýhodnejšia.

Tipy pre výber dovolenky

Skontrolujte si recenzie zákazníkov cestovnej kancelárie na internete, aké kvalitné poistenie ponúka, aktuálnosť informácií na jej webovej či facebookovej stránke.

Ubytovanie na dovolenke

V dnešnej dobe si môžete na internete nájsť webové stránky hotelov, kde budete ubytovaný, prípadne si prečítať recenzie klientov. Súčasne na instagrame, či facebooku nájdete aj mnoho fotiek. Môžete dokonca napísať do nejakej facebookovej skupiny a spýtať sa ľudí, ktorí v meste vašej dovolenky žijú a podobne. Samozrejme na hľadanie niektorých informácií musíte vedieť aj trochu anglicky.

Porovnávajte ceny cestoviek

Všímajte si, čo je obsiahnuté v cene a za čo budete musieť doplatiť. Nielen formou príplatkov, ale aj na mieste. Napríklad za stravu, nápoje, lehátka, minibar, trezor či na letisku.

Cena spravidla odzrkadľuje atraktivitu miesta, resp. umiestnenia ubytovacieho objektu, preto porovnávajte porovnateľné a zvážte, čo je pre vás výhodnejšie, aby ste kvôli malej úspore nemali veľké sklamanie. Rozhodujúci by mal byť pomer kvalita-cena.

Zájazd na Meledivy

Pri kúpe zájazdu s veľkým predstihom nemôžete vedieť, čo všetko sa napríklad do leta môže stať. Niektoré cestovné kancelárie s tým počítajú. Klientom, ktorí nakúpia v čase first minute, umožňujú vykonať bezplatne eventuálne zmeny, za presne stanovených podmienok. Nie je to však pravidlom, a preto si podmienky cestovnej kancelárie starostlivo preštudujte.

Ak by v čase pred zájazdom nastala situácia vyššej moci, ktorá cestovnej kancelárii neumožní zájazd realizovať, stornuje zájazd cestovná kancelária a ponúkne klientom zmenu bez akýchkoľvek storno poplatkov sama, bez toho aby sa klient musel vopred aktívne starať.

Storno zájazdu

Na prípady, že sa zájazdu nebudete môcť zúčastniť z osobných dôvodov, je dobré myslieť včas. A zistiť si sumu, o ktorú môžete prísť stornom. Prípadne podmienky, pre prenos zájazdu na inú osobu.

5/5 - (1 vote)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *