Stovežatá vás už čaká: Výlet do Prahy ocení každý milovník histórie!

Stovežatá metropola našich susedov nepochybne patrí medzi najkrajšie európske mestá. Vďaka množstvu vežičiek, kostolov, historických budov i múzeí Praha priam dýcha históriou. Takmer na každom kroku narazíte na niečo, čo stojí za obdiv i strávený čas. Ak ste sa však vybrali do Prahy len na pár dní či predlžený víkend, tieto tri miesta by ste si určite nemali nechať ujsť.

Praha

Staromestské námestie s orlojom

K vyhľadávaným miestam turistov z celého sveta patrí Pražský orloj. Jeho mechanizmus sa dáva do pohybu každú hodinu, pričom je možné vidieť striedanie postavičiek apoštolov. Tento orloj patrí medzi najstaršie v Európe a pochádza z roku 1410. Nájdete ho na Staromestskom námestí, kde okrem orloja a radnice nájdete aj Týnsky chrám. Práve na tomto námestí sa každoročne organizujú známe vianočné trhy.

Karlov most

Navštíviť Prahu a neprejsť sa po Karlovom moste – to azda ani nie je možné. Tento pražský most spája Malú stranu a Staré Mesto, pričom ide o najstarší stojaci most ponad Vltavu v Prahe. Meno získal po panovníkovi Karlovi IV. a okrem krásnych výhľadov na rieku i Pražský hrad návštevníkov očarí aj 30 sochami, ktoré ho lemujú, i sálajúcou históriou.

Pražský hrad

Dominantou Prahy je jednoznačne hrad pýšiaci sa bohatou históriou. Napriek rôznym udalostiam, ktoré sa na hrade v minulosti odohrali, sú v ňom zachované kostoly, kaplnky, brány, sály i veže. Ide o jeden z najväčších hradný komplexov sveta, takže budete mať čo pozerať. Na prehliadku si ale radšej vyhraďte čas v ranných hodinách, neskôr by ste si mohli vystáť poriadne dlhý rad.

Pas nepotrebujete, nezabudnite cestovné poistenie

Výhodou cesty k našim susedom je fakt, že nepotrebujete cestovný pas a vystačíte si s občianskym preukazom. Nezabudnite však na cestovné poistenie. Online ho vybavíte veľmi jednoducho, čo oceníte, ak dovolenku plánujete zo dňa na deň.

Foto: Bigstockphoto

Ohodnotiť článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *