Športové batohy na turistiku, na bicykel i na skialp

Športový batoh využije takmer každý. Na turistiku, pri cestovaní, na bicykel i pri rôznych iných vonkajších športoch. Pri výbere by ste mali myslieť na to, koľko vecí a čo konkrétne chcete v batohu nosiť. Aby bol dostatočne veľký a tiež aby vám dobre sedel na chrbte.

Športový batoh

V špecializovanom e-shope Bagalio.sk si môžete pohodlne vyfiltrovať športové batohy podľa určenia, objemu, výrobcov, veľkosti notebooku, ktorý sa do batohu zmestí a samozrejme tiež podľa materiálu a farby.

Aký veľký batoh obstarať?

Záleží na tom, kam ho chcete nosiť, na aké dlhé trasy ho potrebujete a čo všetko do neho potrebujete dať.

  • Na krátke a jednodenné výlety vám budú stačiť batohy o objeme do 20 litrov. Ak chcete so sebou vziať viac vecí, bude to objem maximálne 35 litrov.
  • Na víkendové výlety, kedy chcete do batohu pribaliť i spacák a karimatku, budete potrebovať batoh o objeme zhruba 50 litrov.
  • Na dlhšie výlety, alebo na výlety, kde budete potrebovať viac vybavenia alebo jedla, využijete batohy s objemom 60 litrov a viac.

Na čo sa ďalej zamerať pri výbere batoha?

Samozrejme záleží na vašom vkuse a potrebách, ale sú určité detaily, ktorým by ste pri výbere mali venovať pozornosť.

  • Vrecká. Dostatok vreciek a ich šikovné usporiadanie vám uľahčí orientáciu v uložených veciach. Minimálne jedno vrecko batohu by malo byť prístupné i pri zatvorenom batohu tak, aby ste mali potrebné veci po ruke.
  • Vstupy do batoha. Do batoha budete pristupovať hlavne cez hlavné veko. Je ale veľmi praktické mať i postranné vstupy, aby ste mali rýchlejší prístup k veciam a nemuseli vybaľovať a prehadzovať celý batoh.
  • Ergonomicky tvarovaná chrbtová časť a popruhy batoha. Chrbtová časť musí byť patrične vymäkčená a zároveň prevzdušnená. Popruhy musia byť pevné a malo by sa s nimi dobre manipulovať.
  • Bedrový a hrudný popruh. Tieto popruhy vám pomôžu lepšie rozložiť váhu batoha a zabránia skĺzavanie z ramien a vychyľovanie batoha do strán.
  • Doplnky. Kompresné pásky, pláštenka, popruhy na cyklohelmu, snowboard alebo skialpy.

Športový batoh sa vám bude hodiť na dovolenku, na víkendový výlet i kratšie cesty. Vyberte si z bohatej ponuky taký, aký vám najlepšie vyhovuje.

5/5 - (1 vote)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *