Rady a tipy na cesty, ktoré (ne)platia

Rád a tipov pri cestovaní sa dá rozdávať fakt mnoho, ale nad niektorými sa treba poriadne zamyslieť. V tomto článku si popíšeme, ktoré rady a tipy na cesty fungujú, ale hlavne tie ktoré veľmi neplatia. V konečnom dôsledku ale platí, že na veľa vecí prídete cestovaním často aj sami.

Tipy na cesty

Plánovanie pred cestou

Pri ceste kamkoľvek vo svete existujú miesta, ktoré “musíte vidieť” – čiže miesta a pamiatky, ktoré by mal každý navštíviť podľa návodov ale podľa niektorých cestovateľských webov znamenajú často len fronty turistov, vreckárov, obchodníkov čo Vás natiahnu a následne sklamanie z vyhodených peňazí. Ideálne riešenie je samozrejme vybrať hlavné destinácie, ktoré za to stoja. Na druhej strane by sa človek nemal báť experimentovať a zahrnúť do svojej cesty aj menšie zabudnuté čarovné miesta, ktoré objavíte napríklad na instragrame pri hashtagoch danej krajiny.

Veci na cestu – na čo nesmiete zabudnúť

Rodičia alebo kamaráti často radia nech si nezabudnete vziať papuče, desať párov ponožiek a pod. K cestovaniu patrí dobrodružstvo a poznávanie nového – s komfortom, ktorý si doprajeme doma, by bola ale na cestách nuda. Nezabúdajte, že veľa vecí si dnes môžete kúpiť aj pri cestovaní.

Všetko si poriadne odfoďte – čím viac foto, tým lepšie

V dnešných časoch Instagramu a facebooku mnoho ľudí zamieňa pojem “Urobím fotku, pretože to miesto je super” za pojem “Urobím fotku, aby som získal čo najviac lajkov“. Nezabúdajte, že nie je všetko len o fotkch, atmosféru miesta si treba hlavne užiť, nemusíte ju sledovať len cez displej mobilu či fotoaparátu.

Nehovorte s cudzincami

Rady miestnych ľudí sú tie najcennejšie. Keď Vám obyvatelia povedia akým trajektom by cestovali oni alebo čo stojí za to vidieť – môžete sa staviť že to tak je. Práve tieto rozhovory vám povedia o danej krajine najviac.

Urobte si zoznam miest

Ak chcete cestovať s pocitom povinnosti a nie radosti potom je to vaša voľba. Pre nás ostatných platí pravidlo – cestujte kedy chcete a kam chcete.

Ohodnotiť článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *