Najobľúbenejšie turistické destinácie

Na prvom mieste najobľúbenejších turistických destinácií Slovákov sa umiestnilo Grécko, ktoré za sebou nechalo aj takú top destináciu ako je Chorvátsko. Grécko aj v dobre krízy láka turistov a to najmä dobrými cenami zájazdov, ale aj kvalitným službami, ktoré tu sú pre turistov pripravené. Bohužiaľ nie je úplne jasné, kam až sú schopní Gréci zájsť, žiaľ štrajky sú čoraz častejšie.

Grécko - modrá jaskyňa Zakynthos

Na treťom mieste sa umiestnilo Taliansko, čo rozhodne prekvapenie nie je, spoločne s Chorvátskom je to totiž najdostupnejšia krajina, kam sa dá vyjsť na dovolenku autom. 4. miesto získalo cenovo najvýhodnejšie Bulharsko, kde za naozaj skvelé ceny zoženiete nadpriemernú dovolenku pri mori. Piate, šieste a siedme miesto zaujali severoafrické štáty Tunisko, Egypt a Turecko ležiace prevažne v Malej Ázii. Tu nájdete klasiku za dobrú cenu, výhodné all inclusive zájazdy sú vhodné pre skvelú relaxáciu bez akýchkoľvek starostí.

Posledná trojica nie je tiež nijako prekvapivá. 8. miesto zaujalo Španielsko a myslím si, že len vďaka tomu, že sa nachádza pre nás príliš ďaleko. Ak by bolo bližšie, tak by bolo určite Španielsko navštevovanejšie. Až 9. miesto zaujalo Slovensko, je to však spôsobené tým, že väčšina ľudí si dovolenku a ubytovanie na Slovensku obstaráva sama bez pomoci cestovnej kancelárie. Desiatou najobľúbenejšou destináciou slovenských turistov je Francúzsko, predovšetkým jeho južné pobrežie a mesto romantiky Paríž. Letenky do Francúzka si veľmi často zakúpite už za pár eur.

Zaujímavosťou je aj to, že 70% zájazdov sa predáva v období letných dovoleniek teda od júna do septembra. K obľúbeným slovenským destináciám patrí hlavne Terchová, kde si môžete vychutnať krásnu slovenskú prírodu.

5/5 - (1 vote)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *