Top 5: Najkrajšie potápačské lokality

Na svete existuje mnoho veľmi zaujímavých potápačských destinácií. V tomto výbere sa môžete zoznámiť s piatimi vynikajúcimi lokalitami, ktoré uspokoja aj najnáročnejšie požiadavky. Vo všetkých spomínaných oblastiach je k dispozícii silné zázemie miestnych sprievodcov a potápačských centier. Ak sa teda chcete na dovolenke potápať a odhaľovať krásy podmorského sveta, tak čítajte ďalej.

Potápanie - Ras Mohamed

Reef Palancar, Mexiko

Tento obľúbený útes sa nachádza v juhozápadnej časti ostrova Cozumel, ktorý je blízko pobrežia Yucatánského polostrova. Palancar reef je rozdelený do niekoľkých úsekov s hĺbkou potápania od 20 do 35 metrov. Útes Palancar je dlhý takmer 5 kilometrov a ponúka radu miest aj pre menej skúsených potápačov. Okrem koralov môžete obdivovať aj huby, morské koníky, korytnačky, žraloky a radu farebných útesových rýb.

Andaman Sea Reefs, India

V celej oblasti Andamanského mora sa nachádza veľké množstvo koralových útesov, veľmi obľúbené sú najmä Andamanské a Nikobarské ostrovy, ktoré patria Indii. V celej oblasti sa nachádza mnoho drobných ostrovov obklopených nádhernými koralovými útesmi. Z Andamanských útesov je známych cez 200 druhov koralov a 500 druhov rýb a zopár morských korytnačiek.

Grand Central Station and Chimenys, Fidži

Namen Marine Reserve je mnohými znalcami označovaný ako najlepšia svetová lokalita mäkkých koralov. Rezervácia sa nachádza v ideálnych klimatických podmienkach a je dostatočne ďaleko od civilizácie, takže tu bujnie veľmi pestrý podmorský život. Namen je domovom približne 1000 druhov bezstavovcov, 450 druhov koralov a 450 druhov morskej flóry. Môžete tu stretnúť 4 druhy korytnačiek, radu vodných vtákov, rôzne druhy delfínov, žralokov, rají a veľrýb. Viditeľnosť sa v období dažďov pohybuje okolo 15 m, v období sucha dosahuje až 30m.

Saint Croix, Americké panenské ostrovy

Ostrov Saint Croix ponúka najväčší bariérový útes v Karibiku, navyše tu môžete obdivovať aj mnoho vrakov. Pestré pobrežie dokáže uspokojiť nároky začiatočníkov i veľmi pokročilých potápačov. Medzi najobľúbenejšie časti patrí severná časť ostrova s veľkými koralovými útesmi, ktoré obýva 40 druhov koralov a cez 500 druhov rýb. Voda celoročne dosahuje teplotu 26 až 29 °C, viditeľnosť je 20 až 30m.

Šarm al Šajch a Ras Mohamed, Egypt

Jedna z najznámejších lokalít v Červenom mori ponúka zázemie známeho turistického letoviska a zároveň pestrú paletu potápačských lokalít. Nachádza sa tu niekoľko vyhlásených koralových útesov, najmä v rámci národného parku Ras Mohamed. Okrem koralových útesov tu môžete obdivovať aj radu vrakov. Útesy obýva rada koralov a vyše tisíc druhov rýb. Ak vás unaví more, tak môžete vyraziť na safari do suchozemských častí parku a mangrovových porastov.

5/5 - (1 vote)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *