Ako si spríjemniť lacné ubytovanie v hosteli

Ak chcete pri svojich cestách niečo ušetriť, tak možno zavítate aj niekde na hostel. Hostely sú vlastne také ubytovne, kde na jednej izbe spí kľudne aj 10 ľudí, ale zas sú cenovo výhodné. Spanie s mnohými ľuďmi, o ktorých nič neviete často nevzbudzuje dôveru, ale často narazíte na skvelých ľudí, ktorých tak isto baví cestovanie. Problémom spania v hosteloch je aj hluk – ľudia často chrápu, chodia neskoro spať, alebo vstávajú skoro ráno. Ak však napriek týmto dôvodom chcete skúsiť spanie v hosteli, tak Vám povieme pár tipov, ktoré sa Vám môžu hodiť.

Moderný hostel

Posteľ a oblečenie

Pri výbere hostelu pozerajte na kvalitu postele a okolia. Výhodu majú postele, pri ktorých je nejaká skrinka na zamykanie, zásuvka, lampa, alebo aj záves, aby ste sa mohli pohodlne prezliecť. V hosteloch bývajú často dvojposchodové postele, a v tomto smere Vám odporúčame radšej vybrať hornú posteľ. Teda ak sa posteľ kýve a vŕzga, tak kľudne choďte aj do spodnej, ale pre väčšinu prípadov je lepšia horná, pretože tam Vás nebude nikto otravovať chodením po schodoch. Aj keď cestujete po krajinách, kde teploty nikdy neklesnú pod 30 stupňov, tak so sebou majte aj dlhé nohavice a teplé ponožky. Klimatizácia v Ázii dokáže totiž často vytvoriť pekný chlad.

Obuv do sprchy

V spoločných sprchách sa to striedajú ľudia ako na bežiacom páse a niektorí nie sú veľmi čistotní, takže určite sa hodia nejaké žabky alebo iná obuv do sprchy, aby ste náhodou nechytili nejakú kožnú chorobu.

Štuple do uší a maska na spanie

Pre lepší sánok je prakticky nutnosť využívať štuple do uší. Neraz sa stáva, že niekto chrápe alebo v noci buntoší a fakt to nie je nič príjemné. Veľmi dobrá je aj maska na spanie, aby ste nemali v podstate žiadne potuchy o okolnom svete a dobre sa vyspali.

Štuple do uší

Vlastný zámok

Niektoré hostely síce ponúkajú uzamykateľné skrinky, ale majú ich bez zámku, a preto by ste mali so sebou na cestu zobrať nejaký jednoduchý zámok, aby ste sa o svoje veci nemuseli obávať.

Ak máte ďalšie tipy ako prežiť noc v hoteli, tak ich pridajte do komentárov.

5/5 - (1 vote)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *